Goede Doel

Ons goede doel voor 2021 is Perron 16. De ontmoetingsplaats op het Smidsplein is opgericht door deze stichting ‘Perron16’.

De stichting wil een plek creëren waar iedereen welkom is, waar je een praatje kunt maken, waar je vragen kunt stellen en een luisterend oor wordt geboden en waar altijd een kopje koffie of thee klaar staat. Na of voor een reis met de trein bevind je je op het perron. Dit is een plek waar je tot rust mag komen en mag nadenken over je volgende bestemming. Misschien vind je het wel heel ontspannend om te reizen en geniet je van de rust die de restaurants op het perron bieden. Er is altijd wel iemand die je kunt aanspreken met vragen over je reis, er is altijd wel een plek om een kopje koffie te drinken en je kunt altijd een praatje maken. Dit staat ook centraal bij Perron16: een plaats waar je welkom bent, tot rust kunt komen en waarvandaan je ook weer verder kunt.

In ons dorp Voorthuizen, waar we inlevend omgaan met mensen, nemen we onze plek in. We zijn graag een plek van rust, waar we aan iedereen de ruimte willen geven. De focus ligt op elkaar ontmoeten. Hier hoeven mensen even helemaal niets, Perron 16 vervult een diaconale opdracht tot naastenliefde en goed doen. Perron16 wil voorbijgangers en vaste bezoekers op een gastvrije en laagdrempelige manier activiteiten aanbieden die de onderlinge ontmoeting, ontspanning en ondersteuning stimuleren.